top of page

Týdenní online kurz základy kváskování

IMG20220312122911.jpg

Proč péct kváskový chléb a pečivo?

Chléb a pečivo z kvásku je hodnotnější alternativou pečiva z obchodu. Jednak proto, že přesně víte, z jakých surovin jste jej připravili. Druhým benefitem je právě onen proces kvašení, kdy se fermentací stává pečivo lépe stravitelné, bakterie a kyseliny v kvásku štěpí lepek a pro naše zažívání už to není taková zátěž.

Samozřejmě se dnes už najdou obchody a pekárny s kvalitním kváskovým pečivem, ale není nad to, když si sami můžete vyzkoušet pekařské umění , které ovládaly hospodyňky v minulosti.

Co se na kurzu naučíte?

 

  • vysvětlím vám, jak kvásek funguje, jak se o něj správně starat a jak ho uchovávat, aby byl stále aktivní

  • poradím, jaké pomůcky si pořídit, pokud to s kváskováním myslíte vážně

  • podíváme se na vhodné druhy mouky, které použít

  • v praktických videích vám ukážu krok za krokem, jak pracovat s těstem v jednotlivých fázích kynutí, zadělání těsta, překládání, stáčení i samotné pečení

  • dostanete recept a návod na upečení kváskových dalamánků

  • mnoho dalších postřehů a rad, které mám vyzkoušené na své několikaleté praxi

Jak bude kurz probíhat?

  • sedmidenní online kruz bude probíhat v uzavřené FB skupině od 27. 2. - 5. 3. 2023

.

  • veškeré informace získáte z videí, psaných textů a dále budou k dispozici živá vysílání a je jen čistě na vás, kdy si na to najdete čas

  • po celou dobu kurzu vám budu k dispozici a provedu vás krok za krokem světem kváskování

  • ráda zodpovím všechny vaše dotazy

Cena sedmidenního kurzu je 590,- Kč

Těším se na vás.

Lucie Kouparová

Objednat kurz

Děkujeme za odeslání!

Vaše osobní údaje budou použity v souladu se zásadami zpracování osobních údajů
Zásady zpracování osobních údajů

bottom of page