top of page
Týdenní online kurz základy kváskování

Proč péct kváskový chléb a pečivo?
Chléb a pečivo z kvásku je hodnotnější alternativou pečiva z obchodu. Jednak proto, že přesně víte, z jakých surovin jste jej připravili. Druhým benefitem je právě onen proces kvašení, kdy se fermentací stává pečivo lépe stravitelné, bakterie a kyseliny v kvásku štěpí lepek a pro naše zažívání už to není taková zátěž.
Samozřejmě se dnes už najdou obchody a pekárny s kvalitním kváskovým pečivem, ale není nad to, když si sami můžete vyzkoušet pekařské umění , které ovládaly hospodyňky v minulosti.
Co se na kurzu naučíte?
-
vysvětlím vám, jak kvásek funguje, jak se o něj správně starat a jak ho uchovávat, aby byl stále aktivní
-
poradím, jaké pomůcky si pořídit, pokud to s kváskováním myslíte vážně
-
podíváme se na vhodné druhy mouky, které použít
-
v praktických videích vám ukážu krok za krokem, jak pracovat s těstem v jednotlivých fázích kynutí, zadělání těsta, překládání, stáčení i samotné pečení
-
dostanete recept a návod na upečení kváskových dalamánků
-
mnoho dalších postřehů a rad, které mám vyzkoušené na své několikaleté praxi
Jak bude kurz probíhat?
-
sedmidenní online kruz bude probíhat v uzavřené FB skupině od 27. 2. - 5. 3. 2023
.
-
veškeré informace získáte z videí, psaných textů a dále budou k dispozici živá vysílání a je jen čistě na vás, kdy si na to najdete čas
-
po celou dobu kurzu vám budu k dispozici a provedu vás krok za krokem světem kváskování
-
ráda zodpovím všechny vaše dotazy
Cena sedmidenního kurzu je 1590,- Kč
Těším se na vás.
Lucie Kouparová
Vaše osobní údaje budou použity v souladu se zásadami zpracování osobních údajů
Zásady zpracování osobních údajů
bottom of page